Kan gavepapiret kastes i papiravfall?

Har spørsmålet dukket opp hos deg på julekvelden, også?

Jeg elsker å gi gaver – og å få gaver! Jeg elsker nydelig innpakkede små gaveesker og magisk pynt. Jeg elsker omtanken som ligger bak, og drømmer og forventning. Men, poser fulle av uresirkulerbart gavepapir og bånd på slutten av julekvelden gir meg vond smak i munnen og dårlig samvittighet for kloden. Og egentlig er det ikke så vanskelig å gjøre littegran for at bismaken ikke skal være så påtrengende. 

Her kommer jeg med noen tips til å gjøre innpakningen like fin og koselig, men også litt mer miljøvennlig. 

Gjenbrukt snøkrystall-pynt i papp og bånd. Årets papir har jeg kjøpt hos Lagerhaus.

I år har jeg funnet et innpakningspapir til gavene mine som er av papir, FSC-sertifisert og resirkulerbart. Det jeg har valgt er fra Lagerhaus og er produsert i Sverige, så det har heller ikke reist altfor langt. Kjøper du gave fra HISO i år, pakker jeg gjerne inn gaven for deg, så alt er klart til julekvelden. 

6 tips til gaveinnpakning

Bruk gråpapir. Nå finnes det også gråpapir med mønstre med vennlig blekk, så det trenger ikke være kjedelig. Gråpapir kan gjenvinnes som papir. 

Du kan “pakke inn” i gjenbrukbare gaveposer eller esker. Mistenker du at mottaker kommer til å kaste den – så tenker jeg det er innafor å spørre om å få den igjen. (Eller bare snike den ut av søpla før du drar, og ta den med deg hjem) 

Du kan droppe båndet. Gavebånd kan være så vakkert, men ofte er de fineste laget av kombinasjonsmaterialer i plast og metall som ikke lar seg gjenvinne. Tekstilbånd og tråd av naturmaterialer som hamp og jute er litt lettere å bruke om igjen til neste innpakning. 

Trenger du egentlig så mye teip? Antakelig ikke. Med bånd trenger du ikke teip i det hele tatt – uten bånd trenger du i de fleste tilfeller kanskje 3 små biter. Det er en øvingssak – og det hjelper veldig å tilpasse papiret til tingen du pakker inn, og klippe av ekstra papir før du bretter inn sidene.

Skal du kjøpe nytt gavepapir og bånd? Se etter FSC-sertifisering på produktene – og se etter merking som gir indikasjon på om papiret er resirkulerbart, bærekraftig produsert, laget av resirkulerte papirmasser og så videre. 

Bruk gavepapiret igjen. Fikk du en fin gave med et vakkert papir, og klarer å ikke rive opp hele saken i spenning, så kan fint papiret og båndet brukes på nytt. Litt rustikk rynke på papiret er også en stil.

Lykke til med årets juleverksted.

Hanne

gave, gavepapir, gavetips, innpakning, julegave, julepapir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

HISO AS

Torvet 5
2000 Lillestrøm

Org.nr. 924 367 040

Nyhetsbrev


Designed & developed by Shopping Norge AS

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0