2021 Resiliens

Jeg er opptatt av hva smykkene betyr for meg. Noen smykker er sentimentale fordi de er bundet til tradisjon og gode og spesielle minner. Det er kanskje de få smykkene som sjelden blir brukt, men som du aldri i verden kunne kvittet deg med..

Men andre smykker er knyttet til her og nå – det er dagens følelse, eller et ord i tiden. For meg er disse smykkene som talismaner, lykkeamuletter, gode påminnere og øyeblikk av egenkjærlighet. For meg er GINKGO-smykkene i denne kategorien.

Du visste kanskje ikke at Ginkgoen har en spesiell symbolikk? Ginkgo, eller Ginkgo Biloba er en tresort med toflikete blader. I dag overlever den på verdensbasis stort sett kun som kultivert tre, men historisk sett er det et av de aller eldste linjene av tresorter man kjenner til med fossilfunn datert tilbake 250 millioner år. 

Ginkgo-blader i Fredrikstad

Treet i seg selv er svært motstandsdyktig. Flere store ginkgo-trær var blant de svært få overlevende ting som vokste innenfor 2 kilometer etter eksplosjonen fra Hiroshima-bomben. Skadet og forbrent ja, men straks sterk og frisk igjen. Det er en utrolig prestasjon! 

Ginkgoen kommer seg igjennom forurensing, dårlig jordsmonn, blir sjelden ødelagt av sykdom og insekter. Ginkgoen blir gammel. Den holder ut, og er resilient. Men av ulike årsaker er også arten utrydningstruet og må få litt hjelp fra menneskene for å bestå.  

Så sterk – og samtidig så svak av omstendighetene. Dette er selve dualiteten. Som også gjenspeiles i bladets form – det toflikete bladet. 

Ginkgo anheng i 585 gult gull

Jeg synes det er et så fantastisk bilde. Bladet er så enkelt, men med denne symbolikken som det har med seg velger jeg dét som min talisman i dag. For å gi meg styrke, for å minne meg på at jeg vil greie meg bra igjen, jeg må kanskje få litt hjelp av noen, men jeg kommer meg igjen – og er sterk. 

Vi sier takk til 2020 – og velkommen 2021 – med hele sin dualitet, det sterke og det svake, begge deler er i oss: det lærte vi i året som var.

Vi henter oss inn igjen.

Se hele Ginkgo-kolleksjonen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

HISO AS

Torvet 5
2000 Lillestrøm

Org.nr. 924 367 040

Nyhetsbrev


Designed & developed by Shopping Norge AS

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0